Zaterdag 28 september 2024 hebben negen teams van de brandweer uit de regio Zuid-Holland Zuid het regionale kampioenschap gespeeld. De brandweerwedstrijd, die door de Papendrechtse brandweer werd georganiseerd, vond plaats op een bedrijventerrein aan de Rietgorsweg in Papendrecht. De ploegen werden opgeroepen voor een ongeval met onderandere een helikopter van de marine. Een crashtender van defensie kwam de spelende ploegen assisteren om de helikopterbrand te blussen. Na het veiligstellen van de helikopter moesten er twee inzittenden gered worden.

Een rotor van de helikopter was door de voorruit van een auto geschoten, waardoor de bestuurster een hevige bloeding aan haar arm had opgelopen. Een ander slachtoffer was onder een container terechtgekomen, die door het ongeval deels uit een kraan was gevallen. De ploegen werden op dit scenario beoordeeld tijdens hun inzet.

Uiteindelijk bleek het team Materieel en Logistiek winnaar. De teams van de posten Goudswaard en Nieuw-Lekkerland behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats. De totale uitslag is als volgt:

1. Team M&L

2. Goudswaard

3. Nieuw-Lekkerland

4. Hardinxveld-Giessendam

5. Bleskensgraaf

6. Brandwijk

7. Sliedrecht

8. Hoornaar

9. ⁠Zwijndrecht