Zwijndrecht

 

Maandag 2 september 2024 hield de politie een zeer grote actie in Zwijndrecht. Op meerdere adressen werden invallen gedaan. De politie heeft onderandere bij meerdere woningen aan de Bolero doorzoeking gedaan. Ook bij een woning aan de Jeroen Boschlaan is politie geweest. Op de Warmoezierssstraat stond de zwaarbewapende bewakingseenheid voor een oude geldtransportwagen. Of die wagen van de politie was of van iemand anders, is op dit moment nog niet duidelijk.

Tijdens de doorzoekingen zijn er onderandere politiehonden ingezet. Ook het Landelijk Team Specialistische Doorzoekingen, Team Parate Eenheid en andere specialistische eenheden waren bij deze actie aanwezig.

De politie kan op dit moment nog niks vertellen over wat er precies aan de hand is.

Update:

De politie heeft op maandag 2 september 2024 in totaal 9 verdachten aangehouden in een groot drugsonderzoek. Zij worden onderandere verdacht van het maken en handelen van XTC pillen. Er zijn doorzoekingen gedaan op 15 verschillende plekken in Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht, Ridderkerk en Hellevoetsluis. Er zijn onderandere een grote hoeveelheid drugs, telefoons en gegevensdragers in beslag genomen. Ook zijn er 9 auto's,  een vuurwapen en +/- €70.000 euro in beslag genomen. Tijdens sommige doorzoekingen werden agenten bijgestaan door leden van de Bewakingseenheid. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.