Zaterdagochtend 17 augustus 2024 reed er een caravan, voortgetrokken door twee fjordenpaarden door Alblasserdam. Echtpaar Toon Maandonks (70) en Carina Martens (65) uit België zijn al sinds begin juni 2024 met hun ‘horsavan’ op vakantie.  Zij trekken onderandere door Nederland, België en Frankrijk met hun bijzondere vervoersmiddel. In de nacht van vrijdag op zaterdag verbleven ze, bij de stal van familie Smit aan de Blokweerschekade in Alblasserdam, ter hoogte van het Kinderdijkse molengebied. Het echtpaar was hier vrijdagmiddag aangekomen en hebben vervolgens het molengebied verkend.

Zaterdagochtend rond 07.00 uur stond alles weer klaar voor vertrek en reed het Belgische echtpaar via de Molenkade, de West-Kinderdijk en de Dam richting de Brug over de Noord naar Hendrik-Ido-Ambacht. Vanaf daar werd koers gezet naar Rhoon waar de twee hun volgende stop hebben.

 

Toon en Carina weten vooraf niet waar ze zullen overnachten. Op Facebook plaatst Carina berichtjes, waarin gemeld wordt dat men bij bepaalde plaatsen op zoek zijn naar een slaapplek. In Alblasserdam reageerde Annelies Smit op de oproep, waarna de twee hartelijk ontvangen werden nabij het Werelderfgoed Kinderdijk. In de ochtend kregen Toon en Carina nog een uitgeleide tot over de Brug over de Noord van Annelies, wengens verband met het snelheidsverschil op die weg.

Toon en Carina zijn te volgen via de Facebookpagina;  ‘Met De Vier Voetters Door Nederland En Belgie Frankrijk.